Opleiders

V-PCN beveelt de opleiders aan die kwalitatief voldoen aan onderstaande aandachtspunten. Iedere opleider met een minimaal tien lesdagen programma en bezit van een keurmerk/accreditatie en/of implementatie van een evidence based techniek kan in aanmerking komen voor opname in het kwaliteitsregister. Er zijn geen extra kosten aan verbonden aan zichtbaarheid op onze website, het is echter puur bedoeld voor vindbaarheid van kwalitatief verantwoorde opleiders aan de leden. Wij stellen het zeer op prijs als u uw opleiding in ons kwaliteitsregister wilt laten plaatsen.

Voor opname in het basiskeurmerk van Paardencoaches en therapeuten is ieder diploma of certificaat vanuit een opleider in de branche welkom. Een zelfbenoemde Paardencoach of therapeut komt niet in aanmerking voor het basiskeurmerk, alsmede een opleiding welke korter dan tien lesdagen heeft bestaan.

Voor het Excellent-keurmerk gelden geheel andere eisen. Dit omdat excellent in aanmerking komt voor diverse vergoedingenstromen en we te maken hebben met eisen vanuit derden welke de kwaliteit bewaken. De eisen van het excellent keurmerk valt te denken aan het hebben van minimaal HBO-niveau en kunnen werken met evidence based methodieken, hierover binnenkort meer.

Opleidingen moeten voldoen aan bieden van volgende kwaliteitsvereisten:

  • Paardenkennis en grondhouding bij de paarden.
  • Vaardigheden en vakbekwaamheid van de coaches en therapeuten.
  • Duur opleiding en beoordeling van de cursisten, minimaal tien bijeenkomsten.
  • Personele bekwaamheid en deskundigen welke gelieerd zijn aan de opleiding.
  • Accreditaties/erkenningen coach en opleidingsorganisaties waardoor kwaliteitswaarborging plaatsvind.
  • Overige productinhoud.

Opleidingen

Aanbevolen V-PCN Opleidingen Paardencoaches en therapeuten*

Bijscholingen om vereisten keurmerk aan te vullen of keurmerk bij te houden

Denkt u dat uw opleiding ook in aanmerking komt voor opname in onze aanbevelingen? Neem dan contact met ons op.

*Deze lijst wordt nog aangevuld de komende weken.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie overĀ Vereniging Paarden Coaching Nederland? Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen.